Ако бях...
Ако бях цветец разцъфнал,
щях да те омая да забравиш
всички тъжни мисли за минута.
Щях да възкреся доброто утро
и деня, във който цял изтръпнал,
във косите ми ръце преплете,
вярвайки, че слънцето си стигнал.
Ако бях цветец разцъфнал
и погален от дъха ти сетен,
с вятъра при мен пристигнал,
би било тъй хубаво и светло.
Нищо, че ще продължи една минута
нашата така желана среща
и след туй от мен ще си отидеш.
© Юлия Барашка Всички права запазени