25.02.2009 г., 15:04 ч.

Ако бях дъжд 

  Поезия
563 0 3
Ако бях дъжд,
щях да целувам
всеки лист на градинската роза.

Ако бях дъжд,
щях да оставя за малко
небесната порта отворена
за водните кончета,
да танцуват
по облачните поляни.
И да пусна очите ти
в дъждовните вадички,
като книжни лодки да плуват.

Ако бях дъжд,
щях да сляза по миглите,
да погаля раменете и шията,
и да заспя върху гърдите ти...
В съня ти щях да бъда дъжда.

© Ели Деянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??