3.12.2008 г., 19:49 ч.

Ако бях различната друга... 

  Поезия » Философска
591 0 3

Ако бях различната друга,

със себе си по-лесно щях да живея. 

Ако бях различната друга,

може би нямаше теб да обичам.
и... от "готините" щях да съм,

от тези там... с многото приятели.
Ако бях различната друга,

щастливото бъдеще

нямаше твоят образ да има.

Сигурно... нещо по-различно,

например "голям" човек да стана.
И някак по-разумна бих била.
Ако бях различната друга,

щях за умна фраза да смятам:

"Гледай само напред!".
И може би всичко щях да забравя...
И ако все пак съм така желаната "различна", дали мен щеше да видиш?
А дали различната мен щеше да обичаш?
И все пак...
          ако бях различната друга,
          нямаше така самотна да съм.
И някак... достатъчна бих си била...

© Цветелина Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хмм.. не знам, мен ми хареса, но аз съм пристрастен. И все пак - няма рима, ама къде да го публикува момичето, ако не в поезия - в есета ли?
  • Ква рима бе човек ...
    нищо няма!
  • Ами идеята не е лоша..но(винаги има едно но)НЯМА НИКАКВА РИМА!
Предложения
: ??:??