АКО БЯХ СОКОЛ, ЮНАШКА ПТИЦА
Бях на концерт
на хор “Златишки баби”.
То беше час на истински наслади!
Като млади булки - подредени,
със премени златни и зелени;
с румени страни – от руж червени;
с веждите – изписани и вити;
всяка – с росно цвете във косите …!
В стойката – наперени и горди!
Гласовете им – едни акорди!
А пък погледите – насмешливи,
дръзки, весели и закачливи!
Ако бях сокол, юнашка птица,
веднага ще литна към Златица:
щом са такива старите им баби,
какви ще са им пък момѝте млади!
© Ангел Чортов Всички права запазени
Бъди здрав, поете!