Ако чуеш, че вече ме няма,
че животът е станал на прах
просто, всеки превива коляно
но не бива това да е страх!
Ако виждаш, че слънцето грее
значи имаш път да вървиш!
Ако чуваш, че птиците пеят-
можеш още добро да дариш!
Ако чуеш, че вече ме няма,
че съм станала малка звезда
знай, във твоите дни ще остана
преродена от спомен сълза!
© Руми Всички права запазени