19.05.2020 г., 7:29 ч.  

Ако е - да е 

  Поезия » Гражданска
594 0 1

Ако е да е

 

Кило ракия, няколко домата

и нищо друго! Искам аз това!

Със тях ме заровете във земята,

вдигнете тост за моята душа!

 

Дали била е грешна аз не зная!

Господ ще я тегли там, отвъд

и ще реши във Ада или в Рая

ангелите ще я отведат!

 

Но все едно. Ракия ако има

и резен от доматче за мезе

за карти ще намеря още трима

и ще заформим хубаво каре!

 

Бохем си бил, такъв ще си оттатък.

Едва ли нещо ще се промени?

Животът е прекрасен, но е кратък!

Бързо свършват земните ни дни!

 

Сложете ми поне кило ракия,

домат и краставица за мезе!

За мен пиинете! Аз за вас ще пия!

Наздраве! Та нали веднъж се мре!

 

18.05.2020 г.

19ч.59м.

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??