21.05.2008 г., 14:39 ч.

Ако е писано 

  Поезия » Друга
1133 0 8
 

Ако е писано

 

Ако е писано отново да се срещем,

кога ли ще е срещата последна?...

Да те погледна бавно, безразлична

да спра до тебе тихо. Да не трепна.

 

Да гледам във очите ти, които

ме караха  да плача, да се смея...

Изгаряха ме в своя тъмен огън

със парещото чувство, че живея.

 

Да видя вятъра, минаващ през косите,

в които, вплела пръсти, аз заспивах

и ласката му лека по чертите

на онова лице, което днес е минало.

 

Ако е писано отново да се срещнем...

Не ме поглеждай! Не ме спирай!

Бягай! Че още пазя въглени във мене...

Аз пепел съм... жив спомен от жарава.

 

Ако е писано, ще дойде ден далечен,

когато времето ще е покрило всичко...

Ако тогава ти се спреш до мене...

Дано не видя и да не усетя нищо...

© Галя Анчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??