18.11.2023 г., 11:14 ч.

Ако ме потърсиш 

  Поезия » Любовна
242 2 1
Ако ме потърсиш

 

Ако ме потърсиш някой ден

ти за мен попитай ветровете!

В тях отново ще съм прероден,

и ще препускам аз по върховете!

Ако ме потърсиш някой ден

попитай облаците по небето!

Моят дом ще бъдат те за мен!

Моят покрив, пристан за сърцето!

Ако ме потърсиш, може би

ще съм във ранна есен аз мъглата!

Но ти през зимата ме потърси!

Тогава ще съм сняг покрил земята!

Ако ме потърсиш ти през пролетта

ще бъда топъл, нежен дъжд в душата!

Ще бъда дар за жадната земя

и благодат за нивите с житата!

В горещо лято ти ме потърси,

сред сенките на дъбове вековни!

Сред шепота на морските вълни!

И във небето сред звезди безбройни!

Ако ме потърсиш някой ден

аз ще бъда някъде в безкрая!

Ти напред ще продължиш без мен!

Но за мен това ще бъде краят!

 

17.11.2023 г.

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ако ме потърсиш някой ден
    аз ще бъда някъде в безкрая!
    Ти напред ще продължиш без мен!
    Но за мен това ще бъде краят!

    Поздравления!
Предложения
: ??:??