3.03.2008 г., 10:58 ч.

Aко мога... 

  Поезия » Философска
770 0 9

Ако мога, искам да съм феникс.
Да прераждам себе си и свойта плът.
С усмивка да умирам все начело,
а мъглите да чертаят моя път.


Ако мога, искам да съм порив.
Да прииждам във душите ви смирени.
Да нямам име - само молив,
да рисувам чувства и луни засмени.


Ако мога, искам да съм утро.
Да галя с нежност ваште сетива.
Да преспивам всяка болка във лазура
и да изчезвам във покоя на нощта.


Ако мога, искам да съм есен,
потънала във жълто и минорно.
Да летя във листопад и песен,
прераждане на красотата във мажорно.


Ако мога, искам да съм смърт.
Да следвам хората до края.
Да почиствам всяка капка кръв
и да водя спомените в рая.

© Валери Янев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??