Ако можех
Бих помолил
сърцето ми да изтръгнат,
на кол да го побият,
за да видят всички
как кърви!
Ако можех,
бих го на късове раздробил
и на гарваните дал,
да го отнесат
на четири страни!
Ако можех,
но не мога.
Затуй на теб го давам
и с любов ми го пази!
© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Всички права запазени