11.02.2018 г., 18:44 ч.

Ако можех 

  Поезия » Свободен стих
252 1 2

Ех, ако можех да говоря пак с водата 
тя толкова неща би ми разказала,
би ми разкрила нови истини – 
би споделила песента на висината
и би ми подарила цвят от синевата.
Но днес езика ѝ аз не разбирам, 
оставам чужд за напева и глух –
дъждът е днес студен
и ме целува с устните на Юда.
Е, ако можех да говоря пак с водата,
какво ли бих могъл пък аз да ѝ кажа,
когато времето от мен изтича
през устието тясно на живота?

© Иван Хаджидимитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??