23.03.2015 г., 23:31 ч.

Ако можех да рисувам море 

  Поезия » Любовна
980 2 3

Ако можех да рисувам море,

а в него остров за двама,

с пеперудено чудно небе

и до мен ти - моята дама.

С цъфтящ от любов хоризонт,

с къщурка, южнякът - ограда,

в шепи сгушил слънце за теб,

с две щури целувки - награда.

Ако можех да рисувам звезди

от неона на твойте зеници,

бих закичил крилца от мечти

да ме палят с любовни искрици.

Да се реем нашир и надлъж

сред светулки със дивни одежди

и целунал те сутрин веднъж,

този ден да е с дъх на надежда.

Но не мога, нямам талант,

тъй посредствен съм с четка, за бога

и единствено мога по здрач

да описвам те в стихове - мога,

да чертая със думи море,

а в него остров за двама

и под звездното тихо небе

да танцувам с моята дама!


© Красимир Трифонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??