23.12.2007 г., 23:59 ч.

Ако можеше 

  Поезия » Философска
859 0 1
Ако можеше слънцето да спре да блести,
ако можеше да угасне и последната звезда,
тогава щеше да си ти - и единствена, и пряма -
ти, снопче от лъчи!
Ако нямаше живот и смърт,
ако нямаше море,
тогава щеше да си ти - безкрайният океан!
Ако се изплачеше и последната сълза,
ако изчезнеше красивата дъга,
тогава щеше да си ти - планинският кристал!
Да беше ти, да беше ден, да бе един живот поне...
Но една безкрайност синя пречи - загадъчна и зла -
да бъдеш ти, да бъда аз, да сме в теб във синя тишина...

© Хриси Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • жалко че не е било!!!!стрхотен стих поздравления
    прегръдки
Предложения
: ??:??