12.10.2013 г., 20:39 ч.

Ако не те познавах... 

  Поезия » Оди и поеми
765 0 0

Ако не те познавах...

 


Ако не те познавах, сега щях да съм мъртъв.
Ако не те познавах, нямаше да знам какво е да обичам.
Ако не те познавах, нямаше да се познавам - 
такъв, какъвто съм... без да се заричам.
Ако не те познавах, нямаше да стана копие на мъж,
а познавайки се, надали и щях да съм човек.
Ако не те познавах, нямаше сълзите да се сипят като дъжд,
Господи, ако не те познавах, животът нямаше да има същия ефект.
Ако не те познавах, нямаше да съществуваш.
Ако не те познавах, нямаше и да четеш душата ми.
И навярно, ако не те познавах, в друг щеше да ме припознаеш...
... ако не те познавах, само...



                                                                                                   на Ради

© Михаил Попов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??