31.05.2008 г., 10:38 ч.

Ако не заспя 

  Поезия » Любовна
801 0 6
Ако до късно не успея да заспя,
ще стана тихо без да ме усетиш,
във тъмното без лъч, без светлина
ще търся онзи сън, по който чезна.

И боса ще изляза вън на двора,
ще стъпвам тихо в росните треви -
във всяка капка ще намирам обич,
но не и тази, дето ме гори.

Ако и тази нощ отново не заспя,
в небето ще потърся облак черен -
над мене да изсипе своя гняв,
дълбоко да ме влее в чернозема.

Във угарите ще намеря топлина
и сън, и обич на сърна ранена.
Ще бъда клонка, цвят, роса...
Навсякъде ще бъда покрай тебе.

© Геновева Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??