Ако си щраус - със заровена глава,
а искаш в небесата да политнеш,
и със ятата да заминеш пролетта
на север - някой лебед да обикнеш,
с нагоните… дори да се простиш -
решен сред ветровете да обичаш,
ти ще затънеш - в Нил ще полетиш;
научен си единствено да тичаш.
Юри Йовев
Август 2024 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени