Aug 31, 2024, 12:01 PM

Ако си… 

  Poetry
160 6 14

Ако си щраус - със заровена глава,

а искаш в небесата да политнеш,

и със ятата да заминеш пролетта 

на север - някой лебед да обикнеш,

 

с нагоните… дори да се простиш -

решен сред ветровете да обичаш,

ти ще затънеш - в Нил ще полетиш;

научен си единствено да тичаш.

 

 

Юри Йовев 

Август 2024 г.

© Yuri Yovev All rights reserved.

The work is a contestant:

Напразно ми режете крилете, аз летя със сърцето »

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??