Отново пак съм тук със тема зодиак –
поръчка от колега, този път – поет...
Та образа му искам да разнищя пак,
така, че за "Овен" това ще е куплет!
И тъй ,като не го познавам лично –
ще използвам като сходен прототип
пак колежка стара моя – Беатриче,
опознавана години миг след миг ...
Те, "Овните" – са фукливи по характер!...
Огнен знак, все иска първенство!
И сякаш бил си на върха на кратер –
проблем ли правиш му от всяко естество!
Остане ли /не дай Боже/ без внимание –
ще отпише всички – ей тъй, отведнъж...
Иначе излъчва неимоверно обаяние
прозрачен, ясен – като небе след дъжд!
Стабилен във професията или у дома,
трудолюбив, готов и в огъня да стъпи
да защити семейство, близки! Затова
все е потънал във задачи! Но да счупи
готов е винаги с глава дори живота!
Често ври във ярост, но лесно му минава...
Раздава дружелюбие и веселост с охота,
защото Марс е тук – с емоции го дарява!
Няма навик, не обича да пести пари
и дори да ги печели твърде много!
А ако се случи да загуби от тях дори –
те пак се връщат и дори четворно!!
Не знае хитрост, вярва във доброто!
Казват, че не търси почести, изгоди!
Трябва да се пази от вода и от високо,
макар че храбър е и силен по природа!!
Половинката във къщи вярно си обича,
но навън съвсем по мъжки попоглежда
и по други, чужди... хич да не отрича!
Вероятно Марс и тук така подрежда!!..
Само малко повече е нетактичен –
не премълчава истината, а тя боли...
Да го притесняват срокове – не обича,
защото в надпреварата все пръв върви!
Да е начело само и да буди възхищение
и на върха пръв да поставя знаме!
Професия предпочита да е със движение,
обича снимки и как със тях се хвали!...
Щастлив ще бъде във сърцето със "Стрелец",
да бяга винаги от началник "Водолей",
Много, ама много да се пази от "Телец",
комплект пък със "Овена"– ще е в апогей!!
01.06. 2018
© Ирина Филипова Всички права запазени