3.06.2008 г., 15:16 ч.

Ако си тръгна... 

  Поезия » Любовна
542 0 6

Ако си тръгна, в молба ще ме поканиш ли

да опитам пак уроци да чета,

в сричане да се научим двамата

как да сдържаме гнева.

 

Ако си тръгна, ще простиш ли ти на себе си

всичките закърпени лъжи

с конци, тъкани в междувремието

на измислици, прегради и кавги.

 

Ако си тръгна, би ли ме нарекъл

с онези обидни имена,

с които разочарованието изтекло е

през дупките на уморената душа.

 

Би ли искал пак, събирайки

от мойта същност, побеляло-измечтана,

малкото любов прозираща...

Би ли искал мен?... Ако остана...

© Ниела Вон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??