2.11.2005 г., 18:12 ч.

Ако това е тя? 

  Поезия
1042 0 1

Ако това е тя - любовта:

Силната вихрушка нахлула в моя живот,
объркала  цялостно душевния свят.
Светлият лъч запалил огън в сърцето ми
и върнал усмивката на лицето ми.

Ако любовта е:

Сладкият копнеж -
да чувам гласа ти,
да докосвам тялото ти,
да обсипвам лицето ти с целувки.

Ако любовта е:

Непрекъснатото пътуване
към теб, чрез мислите.
Или пък лабиринт
от пречки,
през които трябва да преминем,
за да сме заедно.

Ако любовта е:

Загубата на памет
и властването на чувствата.
Ако оставя след себе си
сладката  болка или вечната
обич, или омраза.

Ако тя е онази тръпка,
която искам да ме навестява непрекъснато,
за да си спомням за миговете на забрава.

То тя-любовта
 вече ме е посетила,
дори сърцето изпепелила.

© Гергана Кирова - Йонева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??