11.11.2009 г., 8:35 ч.

Ако трябва да избирам 

  Поезия
715 0 4

 

 

 

 

 

 АКО ТРЯБВА ДА ИЗБИРАМ

 

 

Ако трябва да избирам

сто години самота,

летен студ, гореща зима,

или остров без вода,

вероятно пак ще тръгна

като лодка без гребла,

някъде ще те прегърна,

ако ти си там сама.

 

 

Ако рибките ме мразят

и ме гонят към брега,

ако облаци ме газят,

път да нямам към върха,

вероятно пак ще тръгна

като птица без крила,

някъде ще те прегърна,

ако ти си там сама.

 

 

 

Някъде ще те прегърна,

ако ти си там сама.

Времето назад ще върна,

или ще се преродя.

Като птица ще политна,

като огън ще горя.

Само теб дано те има,

даже и накрай света.

 

 

 

© Дует Трайчеви - Теодора и Тодор Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??