Тишината в мен не бучи,
не вие като самотна вълчица.
В мен тишината шепти
и гука тихо като гълъбица,
като планински поток ромоли,
със славееви трели пее,
мелодии нежни реди
около мен пъстроцветие сее.
Тази тишина
ме прави щастлива.
Сърцето ми я акордира.
© Ласка Александрова Всички права запазени