1.02.2022 г., 11:37 ч.

Алчност 

  Поезия » Философска, Гражданска
335 4 3

От алчност светът се побърка,
неизлечимо от страх пощуря,
напълно полюси бърка
на зло и добро - оскотя.

Технологии, бурен напредък!?
Газ да римуваш със мраз!?
Демонстрират характер от кремък...
Защо ни е този растеж!?

А хора си тръгват без време,
недочакали свойте мечти.
Подемът превръща се в бреме,
кислородът дробове гори.

Обърка се нещо напълно...
въздухът болен тежи.
Природата вдигнала кръвно
понася грешки на крехки плещи.

Вселената чака, ще кипне,
ще кихне в трус и потоп.
Снага когато надигне...
ще излекува този порок.

01.02.2022г.
 

© Теодора Атанасова Всички права запазени

Зелена нощ, синя луна,
светеща рулетка е станал света.
Небето в неон е, няма звезди.
Всички залагат и никой не спи.
Високи залози за странен джакпот, ...
  441 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • " Обърка се нещо напълно...
    въздухът болен тежи."!!!👏

    Време е да помислим за тези неща и да ги променим, Теди! Браво!🌹🌹🌹
  • По всички възможни начини ни отклоняват от Пътя ни(стремежа към Бог) убеждават ни , че трябва по всякакъв начин да си спасяваме задниците , а не Душите...Рано или късно резултата е един и същ ..Жажда за покаяние!
  • Много хубаво.
Предложения
: ??:??