10.12.2017 г., 21:15 ч.

Алхимия на приятелството. 

  Поезия » Любовна, Философска
305 0 0

Две пакетчета захар си сложих в кафето.
Изпих после две чаши вода.

 

Две лъжички лютиво си сипах във супата
за да усетя вкуса на храна.

 

Две глътки ракия си глътнах в студеното
за да раздвижат във мене кръвта.

 

Две капачки коняк прибавих във чая си
щом се почувствах самотен в нощта.

 

Две чаши кристални звънят пак камбанено...
На Празник обръщат деня ми сега!

 

Две ваши думи държат ме, Приятели
на Живота в зоната... и на ръба на Смъртта.

© Ангел Милев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??