Какъв приятел си ми ти бе, Ванка?
Не мога вече грам да те търпя:
в хладилника ти – вино и луканка,
а ти ме черпиш с бъркани яйца!
Налей ми чашка! Дай да пием двама,
че сухо ми е в празното сърце!
Къде ти тук покой бе, браткооо... Нямааа!
Животът ежечасно ни краде!
Да спориме със теб за политика?!
Да трупаме в душите си лъжи?!...
В бутилката духът е, който вика:
"Животът ни е вино и жени!"
Това, че някой някого прецакал?!
Това, че друг си купил самолет?! –
я стига с глас на масата си плакал!
Сипи догоре – почваме банкет!...
Достигне ли пък сивото олово
през джоба до коравата глава,
не трябват поп, ни упокойно слово,
а метър място в края на града!
Налей, приятел, та да се катурна...
от стола... хъц... да падна... Ха така...
оригнах се, хъц... малко некултурно,
но... как да си отида до дома?
© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени
Напих се от този стих...с удоволствие!
Поздрави!