22.02.2022 г., 10:18 ч.

Алтруист 

  Поезия » Свободен стих
177 0 1

 

                     

Любовта се предава чрез вирус

а аз ще си поръчам една фетишистка

от дисниленд, за да си направим шамбала

от черни фантазии с бели одежди

и велурени сънища.

 

Атомната бомба резигнира остатъците

от безметежното щастие на авангардистите,

вкара антибиотична страст в речите

на застрахователните дружества.

Авантюристичната пропаст

на опитоменото съзнание се конфронтира

с нихилистичната съблазън.

                                     

Радиацията ни доближи до новата естетика,

научи ни на толерантност към благочестието

и ние се причестихме в любвеобилната

привързаност на опияняващата страст.

 

                            

© Millennium Aquarius Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??