Скрибуца си каруцата, скрибуца…
Народецът от памтивека куца,
а бай ти Ганя, с чепата копраля,
умора хич няма - все го оправя!
И днеска пак каруцата скрибуца,
а суша страшна е – буца до буца.
Щом воловете даже възроптаха,
какво остава пък за сиромаха?!
Тъй ще скрибуца пустата каруца
дорде наш Ганя всичко си изцуца.
Ама, спокойно! Дойде ли потопа,
надявам се и той да хвърли топа!
© Росица Танчева Всички права запазени