9.04.2011 г., 23:05 ч.

Ангел 

  Поезия
690 0 4

Не се поглеждай тайничко във гръб -

крила едва ли там ще ти пораснат,

че ангели и без крила летят,

а с огън във душите, като тласък.

 

Не се усмихвай, ако ти се плаче,

макар да знеш още от дете,

че трябва да си “мъжкото момиче”.

Но ангелите плачат със сърце.              

 

Обичай цял живот като на филм,

прощавай всичко, даже и наивно,

греши на воля, после се учи,

че ангелите първи ги помилват.   

 

А ако някога от нещо се откажеш,

не се влияй от чужди наблюдатели.

Ще има кой да каже: “ Не е краят”.

И ангелите имат си приятели...

 

На Владислава

© Елица Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Това твое стихотворение ми хареса много, Елица! П.С. Супер интересна е идеята на профилната ти снимка само дето не разчетох точно какво пише. Май започва с: "You in a world..." Поздравче от мен!
  • Най- добрите и най- истинските
  • Това е най- прекрасното стихотворение, което съм чела!
  • Приятели, и то какви...
Предложения
: ??:??