6.05.2006 г., 10:16 ч.

АНГЕЛ 

  Поезия
885 0 3

Изпратена бе ти в тъмата

с лъчиста мисия една,

с любов да бродиш по земята

и да раздаваш светлина.

 

В човешки образ преродена,

със топли, искренни очи,

усмивката си откровенна

на всеки с радост подари.

 

И думите ти мелодични

ни милват нежно до сега,

но спомените романтични

завръщат болка и тъга.

 

Не ще простя на Бог копнежа

по твойта бяла чистота:

щом тридесет и седем стана

ревниво пак те призова.

 

Но той дори не подозира,

че ангелската ти душа

остана вечно да ни сгрява,

любима майчице, добра.

 

 

15.03.2006г.

© Поли Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??