8.07.2008 г., 18:06 ч.

Ангел ли си? 

  Поезия
1469 0 12

Ангел ли си?

 

 

Лишен от грях, безплътен,
приюти ме под крехките си крила!
Не летеше след мен, сля се с вятъра попътен,
за да се топля аз с белите ти пера!...

 

Нежно притихна, дари ми надежда!...
Когато я загубих!
Бях потънала в безверната бездна,
защото се влюбих...

 

Изсмука от кръвта ми отровата на                                                                      усойницата - любов несподелена, гърчеща се в мен!
Съблече я гола, без срам, с гняв пременена!
за да покажеш, че всъщност Дяволът е в нея заклеймен...

 

Живота си даде за моя, а сълзи от тебе няма!
Без прошка да ти искам, отиде си бял и лек...
Обичаше ме, без да молиш нищо в замяна...
Ангел ли си или човек?

 

 

 Посветено на най-добрия ми приятел!... Поклон пред паметта ти!

© Андреа Емилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??