Крокодилът
от страница
четиридесет и втора
на енциклопедията
ме бил сънувал
онази нощ.
Бил ми разказвал,
че да си земноводно
е диагноза -
двигателна шизофрения.
Мечтаел
да бъде птица.
Поне птеродактил.
А аз съм го била
разубеждавала.
Птиците
също били
диспансеризирани.
Така ставало,
когато си можел
да летиш.
© Мария Василева Всички права запазени