Ти,който гледаш отгоре,
Всемогъщи Изпълнителю
на желания!
Моля те.
Спаси ме.
От Самотата.
Не!
Остави ме с нея.
Със себе си аз искам
да се запозная.
Срещу света сама да се
изправя.
И да оцелея.
Моля те.
Излекувай ме.
От Болката.
Не!
Нека страда тленното ми тяло.
Помогни му да си спомни,
как с любов блажено
е живяло.
Научи го, как душата да
прегърне.
В пръст преди да се
превърне.
Моля те.
Дай ми.
Щастие.
Не!
Събери ми в шепа време.
Постави ме бързо на колене.
Изправи ме само,ако мога
с Теб да крача.
И безмилостен бъди към мене.
Ако даровете твои разпилея.
И заплача.
Моля те.
Изпрати ми.
Богатство.
Не!
В пясъчен часовник миговете
мои,щастливи изсипи.
Осветли ме. Благодарна да
живея.
И пред това което имам,
радостно
да благовея.
Моля те.
Подари ми.
Любов.
Не!
Сърцето ми на прошка научи.
Товара от омразата на плещите ми,
в цвете превърни.
Дай ми сила да се смея,
дори от мъка,
когато онемея.
Моля те.
Избави ме.
От Греха.
Не!
Вразуми ме.
И с познание за себе си
ме просвети.
Демоните мои прогони.
В тежка битка с бесовете,
със любов ми помогни.
Свое Обиталище ме направи.
И смирена там ме приюти.
Радостина Дианжело
08/10/2014
© Радостина Дианжело Всички права запазени