( коментари след рецитал )
" - Страхотно даровита поетеса!...
И нестандартна!...С образен език!...
Лиричните ѝ стихове - пък те са
болезнен вопъл...на душата вик!..."
" - Каква жена!!!... Ми тя готова, брате,
за паметник на дивна красота!
Да вземат в Лувъра да я изпратят,
че да покажем нещо на света!..."
"... И стиховете ѝ така се леят -
неземна музика във тях звучи!...
Каква дълбочина, каква идея!
Ми, Яворов!... "Две хубави очи!..."
"... Какви очи, крака, каква походка!
А горе пък - какъв красив балкон!...
И с грация като на дива котка!...
Поклон пред хубостта, дълбок поклон!..."
"...Духá такива поетеси вдигат!...
Наистина - блестяща!... Феномен!
Ех, дай Бог музите ни да достигат -
света ще удивим във някой ден!..."
"... Бе, музите ти!... Никой тях не вижда!
Ти тази на витрина я сложи,
и на тълпи пред нея ще прииждат,
не можеш шапките им преброѝ!..."
© Роберт Всички права запазени