26.11.2011 г., 0:54 ч.

Апостолът 

  Поезия » Оди и поеми
603 0 0

Помниш ли героя смел,
който народа в битка бе повел?
Помниш ли какво направи,
роба от робство да избави?
Помниш ли святото му име,
що в учебниците гние?

 

Отказа се той от Бога -
от таз свещенна спогодба,
за да бъде той с народа,
водещ го към свобода!

 

Много лица бе сменил,
много дрехи бе пременил.
Да го хване тиранинът зъл не можа,
но един прост поп го предаде и назова!
Цял един народ бе предаден!
На смърт Апостолът бе оставен.

 

Страшен и смел бе той,
за народа велик герой,
но грозно и мрачно умря
там, при софийските поля!

 

© Христо Славков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??