16.04.2014 г., 22:18 ч.

Април 

  Поезия
352 1 3

И си плаче небето самичко,

с бели сълзи си плаче -

през април,

и си жали неродената зима,

и прекъсната пролет си жали,

и разни, разни неща -

все неслучили се...

 

И през нашите раждания,

и през тихите смърти -

надживени,

преживени,

незабравени -

все събираме бели снежинки,

през Април

от сляпото,

тъмно небе.

А в Събота Дълга

и Светла,

казват - иде Христос.

И във Вторник, вали си снега,

и небето си плаче.

© Мая Тинчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Светли празници, Сани, Кети!
  • Светли празници, Мая!

    Поздрав за стиха!
  • Този стих звучи в унисон със Страстите Христови, напълно в духа на Страстната седмица, прекрасен е!
Предложения
: ??:??