12.04.2018 г., 0:57 ч.

Април 

  Поезия » Оди и поеми
458 3 4

В рождения ден долетях като чайка

в земята на древен и мъдър народ,

Българио мила, ти стана ми майка -

с усмивка ме срещна и с много любов!

 

Обгръщам те с поглед, с мечти лекокрили...

Пристигнах... Отново пак тръгвам на път...

Тук слънцето свети... и дава ми сили,

душата се радва, ликува духът!

 

Каква красота е... Словата бледнеят!

Цъфтяща е пролет и месец април!...

Шумът от реката... Чуй, славеи пеят...

Дар чуден за мен е днес Бог приготвил...

 

И всичката прелест в природата, дето

Бог наш е за мене с любов сътворил,

зареждат ме с обич и с вяра в сърцето...

О, месец рождени, мой месец април!

 

10,30 ч. 10 април 2007

 

("Повеи на любовта - втора книга)

 

Иван Митов

© Иванъ Митовъ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Сърдечно ви благодари за хубавите коментари, приятели: Албена, Валентин, Влади! Желая ви здраве и много творчески успехи!
    До нови срещи!
  • Много хубава поезия, изпълнена с красиво описание на природата. Написано е с голяма доза родолюбие и това силно си личи. Поздравления!!!
  • Много хубаво стихотворение
  • Много е хубаво,Иване! Поздравявам те!
Предложения
: ??:??