В рождения ден долетях като чайка
в земята на древен и мъдър народ,
Българио мила, ти стана ми майка -
с усмивка ме срещна и с много любов!
Обгръщам те с поглед, с мечти лекокрили...
Пристигнах... Отново пак тръгвам на път...
Тук слънцето свети... и дава ми сили,
душата се радва, ликува духът!
Каква красота е... Словата бледнеят!
Цъфтяща е пролет и месец април!...
Шумът от реката... Чуй, славеи пеят...
Дар чуден за мен е днес Бог приготвил...
И всичката прелест в природата, дето
Бог наш е за мене с любов сътворил,
зареждат ме с обич и с вяра в сърцето...
О, месец рождени, мой месец април!
10,30 ч. 10 април 2007
("Повеи на любовта - втора книга)
Иван Митов
© Иванъ Митовъ All rights reserved.
До нови срещи!