3.02.2009 г., 8:54 ч.

Април на село 

  Поезия » Друга
721 0 19

Ще се вмириша на ракия,
на нафталин и на ошав.
Аз тук от времето се крия,
от себе си и от света.

Ще се заровя в синкав здрач
над нивите зеленокоси.
Ще ме изрови детски плач,
Ще ме извади пак на показ:

поляни, цъфнали дървета,
жужене на пчели...
Април
е всичко онова, което
ще бъда. Или пък съм бил.

© Райчо Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??