8.06.2024 г., 20:10 ч.

Аптека за доброта 

  Поезия
138 3 4

АПТЕКА ЗА ДОБРОТА

 

Природата понякога греши.

Не знам защо не ме направи лекар?

Щях да лекувам хорските души

със обич по клиничната пътека.

Щях да им пиша с пачето перо

от все душа най-благите си думи –

 

рецепти за любов и за добро,

и да са дълги светлите им друми.

В зениците им обич да чета.

Каква от тази радост по-голяма?

От простата човешка доброта,

май, по-добра аптека нийде няма.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??