АПТЕКА ЗА ДОБРОТА
Природата понякога греши.
Не знам защо не ме направи лекар?
Щях да лекувам хорските души
със обич по клиничната пътека.
Щях да им пиша с пачето перо
от все душа най-благите си думи –
рецепти за любов и за добро,
и да са дълги светлите им друми.
В зениците им обич да чета.
Каква от тази радост по-голяма?
От простата човешка доброта,
май, по-добра аптека нийде няма.
© Валери Станков All rights reserved.