19.04.2020 г., 21:23 ч.  

Архангел Михаил 

  Поезия » Философска
767 0 4

Чия е тази светлина?
Решителната Божа Вяра,
със Меч във лявата ръка,
във дясната – Бокал със Дара

на подаръците благоденствени;
пазител, водещ ни в страха;
щедрите повели му блаженствени
са вечната победа над врага;

врага, родил се вътре в нас,
във пътя, отклонен от Ом,
хармонията в твоя глас
ни дава Сила, Смелост, Дом

осанката е горда, на защитник,
на този, който те крепи,
отгоре бди над всеки скитник,
залива го с свети води;

лечение чрез вечната любов,
очите никога не се предават;
но знам че нашият живот суров
разстройва ги и зачервява;

но зад болката царува алилуя,
разгръща се божественият план;
достойно есть!, и се събуе,
да стъпи бос във Божи храм;

когато посвещението свърши
след седмата изпитваща Река,
под Кръста и Венеца бърше
го Мария Силносърца със Вода.

Дали си бил предаван, нараняван,
аз зная, че било е неведнъж,
но решителният поглед ти огнявен
показва, Михаиле, що за мъж

ни води през бедите страшни
през надежди и мечти
през делата Боговажни

Михаиле, винаги Бъди.

Аз подкрепям те и те обичам.
Ти за мене си... мехлем.
Ти Христова светлина си и си личен.

Син Създател си завършен и Кален.

© Бояна Попова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Аз го чувствам много близък. Той не би се обидил от проява на нежност и любов.
  • Прочетох още вчера. Аз лично не бих нарекла Архангел Михаил- Мишо. То е като Христос - Ицо. Но не знам.. То си е въпрос на избор.
  • Говоря за Архангел Михаил, който е предводител на светлината, мой любим и най-пръв пазител. Първа опора и най-доброто момче на света! ^_^
  • Предупреждавам, че коментирам като една неука за повечето събития, описани тук. Но....кой е Мишо?
Предложения
: ??:??