15.08.2008 г., 21:49 ч.

Ариадна 

  Поезия » Любовна
1544 0 4

А Р И А Д Н А

Безпрепятствено леко,

почти без усилие

достигна до най-доброто у мен.

Като всеки,

пресипнал от шепоти,

не съм изненадан,

не съм и смутен.

Как иззидах скална твърд

от безпаметни нощи,

 не зная.

Само Сълзата по сила с нея се мери.

Тук молитви редя и проклинам

в стая с изглед към залеза...

Как така...

 Как така вдън земя ме намери.

Тази стая е светла,

виж - през завесата

как струят и се гонят златисти отблясъци.

По лавиците  -  мигове-въглени пръснати,

а подът - той е от плаващи пясъци.

Осъзна ли какъв лабиринт си преминала,

тъй коварно невинна,

болезнено пряма.

Вместо нишка,

на прага оставяш усмивката -

сякаш ладия бяла

с място за двама.

 

 

© Валери Хаджиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??