24.07.2010 г., 14:44 ч.

Аритметика на любовта 

  Поезия » Любовна
727 0 14

 

 

 

 

През триста пътеки отречени

залюляха ме тъмни мъгли –

да намеря пътека единствена,

на която ме чакаше ти.

 

През триста гори тъмнопризрачни

със вещери в страшна тъма

спор водих отчаяноистинска

и до тебе достигнах сама.

 

През триста реки мътноводни

запокити ме орис-съдба –

достигнах до извор пречистен,

дето блика най-жива вода.

 

От триста цветя сбирах в шепи

най-лъчиста, сияйна роса –

от нея балсам да направя

за твойта и мойта душа.

 

Бургас,

януари 2010

 


www.spiritofburgas.web244.com


© Соня Емануилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??