16.08.2009 г., 15:02 ч.

Арктика 

  Поезия
458 0 2

Арктически течения - бастиони,

дълъг вълнолом, скрил този парк,

едно море се люшкаше - файтон,

замираща вълна по булеварда.


Априлска вечер, ледове стопени,

парчета айсберг, крити с векове,

една вълна  умря там, подчинена

до сушата, в дълбокото море.


А морето бе напълнено с очи,

във него бе родена Афродита

и всеки камък в пяната бе чист,

и всеки следващ помнеше убитите...

 

© Димитър Димчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??