Роден през прусашко,
живял през казашко,
умрял през апашко.
До пред стопа
на Европа.
Русо(западнико)фил съм,
русо(панслависто)фоб съм.
Мечтах надежди
за свят без ежби.
Людът планира,
дявол бламира.
Имах труда,
нямах плода.
Минус модни играчки,
плюс кармичните плачки.
Битѝйно дишах,
по смърт въздишах.
Мърморандум
все постфактум.
Стихчета стеля,
ни бръщолевя.
С детско останал сърце,
ме педиатър не ще.
Без бабчета,
със хапчета.
Подпирам бастуна
да пази кратуна.
© Стефан Василкин Всички права запазени