17.12.2012 г., 10:47 ч.  

Астрономия на любовта 

  Поезия » Любовна
641 0 2

... А всяка нощ безоблачно

изгряват и залязват

звездите неотменно.

И всички са особени –

различен цвят и блясък,

различно настроение...

 

Космическо изящество!...

Но според астрономите

слънца са те далечни,

приличащи на нашето.

Сред тях дори възможно е

да има по-големи,

 

по-прелестно обагрени

и по-нагорещени.

С оттенък син, червен…

А някои навярно

живот даряват щедро

на други светове…

 

Но тук, за нас звезди са –

красиви, но студени.

Искрящи, но несгряващи.

А Слънцето–  единствено!

И звездната вселена

в дъха му се стопява…

 

Това е стара истина –

всевидима, несложна.

И всеки влюбен чувства я –

в очите две лъчисти

и в допира на кожата,

на дланите и устните...

 

И в танца луд на тялото,

отдаващо се цялото…


 

Албена Димитрова




 

© Албена Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??