... А всяка нощ безоблачно
изгряват и залязват
звездите неотменно.
И всички са особени –
различен цвят и блясък,
различно настроение...
Космическо изящество!...
Но според астрономите
слънца са те далечни,
приличащи на нашето.
Сред тях дори възможно е
да има по-големи,
по-прелестно обагрени
и по-нагорещени.
С оттенък син, червен…
А някои навярно
живот даряват щедро
на други светове…
Но тук, за нас звезди са –
красиви, но студени.
Искрящи, но несгряващи.
А Слънцето– единствено!
И звездната вселена
в дъха му се стопява…
Това е стара истина –
всевидима, несложна.
И всеки влюбен чувства я –
в очите две лъчисти
и в допира на кожата,
на дланите и устните...
И в танца луд на тялото,
отдаващо се цялото…
Албена Димитрова
© Албена Димитрова All rights reserved.