6.08.2013 г., 14:59 ч.

Аватар 

  Поезия
575 0 6

Припомних си една легенда стара

за Повелителя на земните стихии,

пазителя на равновесието, Аватара.

Днес вече знам, Владетелят си ти!

 

Нали Вода си - чиста, животворна,

и ще изтлея, ако спреш да ме поиш.

Земя си - черноземна, плодородна -

пусни във мене корените си и виж

 

как ще превземат моето дихание,

нали и Въздухът отново си ми ти!

И Огънят - но не от разстояние,

а този, дето във сърцето ми гори!

© Таня Донова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??