5.09.2006 г., 11:50 ч.

АВТОБИОГРАФИЧНО 

  Поезия
808 0 11


                         АВТОБИОГРАФИЧНО


                        Лесен  човек ли?
                        Не зная.
                        Едва ли...
                        Колко очи
                        изкрещяват "против"...
                        Винаги нежен.
                        Вечно скандален.
                        Винаги спорен.
                        Никога сив!
                        С мелници черни
                        все се сражавам.
                        Пламвам от студ.
                        Затрепервам от пот.
                        С шанса на  ъгъла
                        се разминавам.
                        И Марко Тотев,
                        и Дон Кихот...
                        Вечно тревожен.
                        Вечно угрижен
                        заради хляба
                        на всеки чудак.
                        Свади  припламват.
                        Песни се нижат.
                        Режат светулки
                        студения мрак...
                        Търся човека.
                        Отбягвам човека.
                        Бури предричам.
                        Дочаквам зора.
                        И ме преследва
                        съдбата нелека-
                        в житни морета
                        от глад да умра...

© Иван Атанасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??