24.04.2024 г., 18:17 ч.

Автопортрет по залез 

  Поезия
75 2 1

АВТОПОРТРЕТ ПО ЗАЛЕЗ

 

... сякаш бебенце на пазва в златоткани пелени,

кротко слънцето залязва – пали залезът кладни,

през гората вятър вейва – вирва зайчето уши,

гракне гарга ненадейна, сетне всичко се стиши,

мракът дрипави парцали в шипковия храст дере,

 

хлад със ледна длан ти гали овехтялото сетре,

папрат за легло наскубал, мъх не ще ти стелне Бог

ни в светулкова коруба, ни в хралупа на мечок,

тръгвай си оттук, Човече, свършват земните ти дни,

слънцето залязва вече – бебче в златни пелени...

 

24 април 2024 г.

гр. София, 6, 15 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • през гората вятър вейва – вирва зайчето уши,
    гракне гарга ненадейна, сетне всичко се стиши,
    мракът дрипави парцали в шипковия храст дере,

    хлад със ледна длан ти гали овехтялото сетре,
    папрат за легло наскубал, мъх не ще ти стелне Бог

    Едва ли художник би могъл да го нарисува по-красиво!
Предложения
: ??:??